22
januari
2016

Hebben familiebedrijven toekomst? Wie wordt uw bedrijfsopvolger?

Diverse universitaire onderzoeken laten zien dat familiebedrijven voor een flinke uitdaging staan. De ondernemer die het bedrijf gestart is, heeft dit meestal gedaan uit een bepaalde bevlogenheid. Maar dit wil niet automatisch zeggen dat mogelijke opvolgers in de familie dezelfde bevlogenheid of capaciteiten hebben. Daarnaast hebben veel ondernemers ook geen idee van de waarde van het bedrijf.

Familiebedrijven zijn sterk regionaal verbonden. Ze bieden veel werkgelegenheid en dragen zo bij aan de economische groei in de regio.

Een bedrijf overdragen doe je dus niet 1, 2, 3. Vragen die rijzen zijn onder andere: Is er binnen de familie iemand die geschikt is om het bedrijf over te nemen? En wil deze persoon dit ook? Deze opvolger zal klaargestoomd moeten worden om op te volgen. Het kan ook zijn dat er binnen de familie geen geschikte kandidaat is die het bedrijf over wil nemen. Dan zal er buiten de familie gezocht moeten worden.

Als deze beslissing genomen is zal het bedrijf toekomstbestendig en organisatorisch en financieel verkoopklaar gemaakt moeten worden. En hoe biedt je je bedrijf te koop aan? Via welke kanalen? Er kunnen jaren over dit proces heen gaan. Begin dus tijdig met na te denken over een mogelijke bedrijfsoverdracht.

Een Raad van Commissarissen, een Raad van Advies en externe adviseurs kunnen u als ondernemer hierin ondersteunen door het geven van strategisch advies en toegang tot het netwerk.

Bent u al klaar voor de toekomst?

Patricia Hofman – ProMissie
Adviseur

tags: bedrijfsopvolging bedrijfsoverdracht familiebedrijf

Piet.lr - website

Direct contact?
Piet Spruijtenburg:
06-22491256
Stuur Piet een e-mail

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website