Mediation

Mediation familiebedrijf
In samenwerking met erkende, onafhankelijke specialisten biedt ProMissie mediation speciaal gericht op mensen en situaties bij familiebedrijven.

Denk bijvoorbeeld aan conflicten tussen samenwerkende ondernemers of familieleden, tussen overdrager en (potentiële) opvolger, maar ook in situaties met aandeelhouders, management of andere betrokkenen. Iedereen die direct of indirect betrokken is bij een familieonderneming heeft immers te maken met de kenmerkende dynamiek. De via ProMissie betrokken mediator onderscheid door inzicht in en ervaring met de specifieke aspecten van ondernemende families. Daardoor wordt in het mediation proces rekening gehouden met de raakvlakken tussen persoonlijke en zakelijke aspecten. Het gaat in familiebedrijven over veel meer aspecten dan alleen bedrijfsmatige zaken. Het gaat om mensen, emoties en relaties. Dat geeft een extra dimensie aan bemiddeling bij conflicten in familiebedrijven.

Conflicten oplossen door mediation
Mediation is het gezamenlijk oplossen van een geschil of conflict onder deskundige leiding van een onafhankelijke en onpartijdige derde, de mediator. De mediator leidt deze gesprekken, waarbij hij geen partij kiest en ervoor zorgt dat alle betrokkenen gelijkwaardig aan bod komen. De gesprekken zijn vrijwillig en vertrouwelijk. Aan het einde van de mediation worden de afspraken schriftelijk vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Vanaf dat moment zijn de afspraken bindend.

Steeds vaker worden persoonlijke en zakelijke kwesties door mediation opgelost. Hoewel een mediator doorgaans pas wordt ingeschakeld wanneer er sprake is van een merkbaar conflict, hoeft het niet altijd al zover te zijn. Ook wanneer een samenwerking of een relatie niet lekker loopt, kan mediation uitkomst bieden.

Spanningen en conflicten in familiebedrijven lenen zich uitstekend voor mediation, omdat je daarin rekening kunt houden met de specifieke dynamiek van de familiebedrijven. Door de combinatie van zakelijkheid en privé zijn dit vaak complexe situaties, omdat niet alleen bedrijfsmatige overwegingen een rol spelen, maar ook allerlei emoties, onuitgesproken verwachtingen of pijnlijke ervaringen uit het verleden. De uitkomst heeft niet alleen effect op het bedrijf, maar ook op de familie. Dit kan het ingewikkeld maken om besluiten te nemen.

Mediation beter dan juridische procedure
Een juridische procedure maakt het conflict openbaar en leidt ook gemakkelijk tot onderlinge verwijdering tussen betrokkenen. Mediation is een vertrouwelijk proces, waardoor het mogelijk is om zonder dat allerlei anderen meekijken op neutraal terrein met elkaar in gesprek te komen en gezamenlijk te zoeken naar een oplossing waar ieder achter kan staan. Enkele terreinen waarop mediation kan passen:

-       bedrijfsopvolging
-       bedrijfsstrategie en investeringsbeleid
-       verschil van inzicht over taken, verantwoordelijkheden en stijl van leidinggeven
-       verhouding met familieleden die niet in het bedrijf werken
-       bedrijfsbeëindiging

Behoud van de familierelatie is cruciaal voor het voortbestaan van het familiebedrijf. Mediation sluit daar naadloos op aan.

MfN-registermediator
Een van de mediators waar ProMissie goede ervaringen mee heeft is Peter van Genderen. Peter is een ervaren MfN-registermediator met family-accreditatie. Sinds hij in 1999 begon als mediator heeft hij al talloze mediations met succes afgerond. Deze gingen over uiteenlopende zaken, zoals bedrijfsovernames, samenwerking tussen ondernemers, echtscheidingen, bedrijfsbeëindiging, geschillen met afnemers en erfeniskwesties. Zijn kwaliteiten zijn o.a. betrokkenheid, integriteit en voortvarendheid. Hij doet dit vanuit een persoonlijke benadering met respect voor ieder mens en het verlangen om mensen weer met elkaar te verbinden en tot hun recht te laten komen. Naast mediator is Peter ook coach en is hij als docent betrokken bij de Post HBO Opleiding Mediation bij de CHE te Ede. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een e-mail te sturen naar Peter van Genderen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om contact met Piet Spruijtenburg op te nemen voor meer informatie over mediaton.
ProMissie heeft ook adviseurs met ervaring op het gebied van mediation in huis. Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om contact op te nemen met Henk Bezemer

Adriaan.lr - website

Direct contact?
Henk Bezemer:
tel://06-53782959
Stuur Henk een e-mail

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website