• Home
 • Coaching
 • Assessments

Assessments

Als het gaat om assessments is ProMissie specialist op het gebied van familiebedrijven. Een voorbeeld is onze talenten- en ontwikkelscan voor het beoordelen van de geschiktheid van (potentiële) opvolger(s). Deze kunnen we ook inzetten voor een optimale samenstelling van uw opvolgteam: het (toekomstige) management team van uw familieonderneming.

Talenten- en ontwikkelscan
Bij het beoordelen van de geschiktheid van een bedrijfsopvolger gaat het niet zo zeer om wat iemand nu kan en aan ervaring heeft. Belangrijker is het ontwikkelpotentieel. Een opvolger in het familiebedrijf heeft immers nog niet de ervaring die de overdrager in de loop der jaren heeft opgebouwd.

Bovendien zijn succesvolle opvolgers Anders: zij hebben Ambitie, verzamelen Nieuwe mensen om zich heen, zijn Duidelijk over ambities, introduceren een Eigen stijl van leidinggeven, sturen op Resultaten en maken Strategische keuzes.

Is er sprake van enkelvoudige opvolging of opvolging door een team van opvolgers? Een van de vragen die opvolgers kunnen stellen: is Heb ik een compagnon nodig of kan ik op een andere manier zorgen voor voldoende (management)ondersteuning bij opvolging? Voor een duurzame opvolging is dit een cruciale vraag. De geschiktheid van het management(team) bepaald in hoge mate de kans van slagen. Tegelijk vormt het extern aantrekken van managementversterking c.q. een compagnon een extra risicofactor.

De kernvraag: Geschikt waarvoor?
Om hier een goede inschatting van te kunnen maken biedt ProMissie een assessment op maat voor beoogde opvolgers en leden van het management. Daarbij kijken we niet naar geschikt of ongeschikt, maar breder: Waarvoor ben je het meest geschikt en wat is het persoonlijke ontwikkelpotentieel? Met de uitkomsten van het assessment voor bedrijfsopvolging kunnen zowel overdrager als opvolger bepalen of zij een overdracht mogelijk achten ten aanzien van competenties. Daarop aansluitend kunnen zij bepalen op welke gebieden – in relatie tot zijn eigen competenties – de opvolger de bedrijfsleiding het beste zou kunnen versterken.

Met de talenten- en ontwikkelscan krijgt u een antwoord op vragen als:
• Wat kan je en wat is je ontwikkelpotentieel?
• Wat zijn je persoonlijke capaciteiten, je competenties en je vakmanschap?
• Wat is je stijl van samenwerken en leidinggeven?
• Wat is je communicatieprofiel, voorkeursteamrol, stijl van leiding geven en hoe ga je om met conflicten?
• Hoe kun je verder ontwikkelen?

Assessment
Een volledige 360-graden assessment omvat acht of meer dimensies. Afhankelijk van de vraagstelling en de specifieke situatie bestaat een assessment op maat uit drie of meer modules.
- persoonlijkheid en voorkeursgedrag
- capaciteiten en ontwikkelpotentieel
- vaardigheden en talenten
- ervaring en vakmanschap
- teamrol en samenwerking
- communicatie en samenwerken
- motiverende werkomstandigheden
- motiverende onderwerpen
- criterium gerichte beoordeling

Kwaliteit assessment
Het gaat bij assessments om een helder beeld en zo objectief mogelijke inschatting van de kwaliteiten van de persoon. Voor een juiste inschatting van de individuele kwaliteiten maakt ProMissie gebruik van onder meer zelfbeschrijvingen, testen en interviews. ProMissie wil hoogstaande kwaliteit leveren. Daarom worden de bij assessments in te zetten instrumenten beoordeeld op validiteit en betrouwbaarheid. Voorbeelden van door ProMissie in te zetten instrumenten zijn:
• SHL capaciteitentest
• OPQ competentieprofiel
• DISC persoonlijkheidsprofiel
• 7LL / 7Life communicatieprofiel
• Belbin teamrolprofiel
• enz.

Rob

Direct contact?
Marnix van Bruggen
Meer over Marnix?
Stuur Marnix een e-mail

Rob

Direct contact?
Rob Zoutewelle:
06-54277435
Stuur Rob een e-mail

Kennisartikel

De zwakste schakel 
Wat kunt u als DGA doen om met uw team een krachtig bedrijfsinstrument in handen te hebben? Hoe kunt u personeel behouden? Hoe kunt u in uw personeel investeren en hoe kunt u iedereen in zijn kracht zetten en waarderen om zijn of haar talenten?
Lees meer...

 

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website