• Home
 • Nieuws
 • Geslaagde Estafette bijeenkomst 'Je gezin bepaalt of de overdracht lukt'.
20
april
2016

Geslaagde Estafette bijeenkomst 'Je gezin bepaalt of de overdracht lukt'.

Estafette apr.2016 3Wat een bijzondere Estafette bijeenkomst was het gisteren weer! Wij waren te gast bij de familie Dijkstra van het familiebedrijf Kooiman Apparatenbouw BV in Sliedrecht. Hun eigen verhaal over de bedrijfsoverdracht waar zij nu midden in zitten en de workshop 'Je gezin bepaalt of de overdracht lukt' door Ir Marnix van Burggen Msc maakten dat er een open en verbindende sfeer ontstond onder de aanwezigen.

Estafette apr.2016 2Dat Anouk Dijkstra besloten heeft om haar vader, Johan Dijkstra, op te gaan volgen bij Kooiman Apparatenbouw BV; een prachtig familiebedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige productie en engineering van procesapparatuur, is bijzonder. Een sterke vrouw die zich een plekje aan het veroveren is in een 'mannen-wereld'. Haar verhaal en dat van haar ouders sprak de aanwezigen enorm aan.
De rondleiding die zij en haar vader gaven in het bedrijf, gaf een kijkje in de keuken van dit mooie, ruim 100-jaar oude familiebedrijf.

Na de introductie van de familie Dijkstra, maakte Ir.Marnix van Bruggen Msc, contextueel adivseur bij ProMissie, een bruggetje van hun situatie naar het onderzoek waar hij aan mee mocht werken: 'wat is de invloed van het gezin op een geslaagde overdracht'.

Estafette apr.2016 1Nadat hij een stukje theorie over 'zelfwaardering' (Hoge zelfwaardering bij zowel de overdrager als de opvolger is bepalend voor het succes van de overdracht) en 'hechting' gegeven had, vertelde hij wat die 2 met elkaar te maken hebben als het om overdracht binnen een familiebedrijf gaat.

Het was een interactieve workshop waarbij de deelnemers steeds getriggerd werden door Marnix om na te denken over de invloed van hechting en zelfbeeld. Ook vragen uit de groep als 'Is hechting te repareren?', 'Kun je je eigen hechtingstijl bepalen?' en 'Is hechting erfelijk' gaven aan dat het wel degelijk een onderwerp is dat relevant is.
En wat zegt het in de praktijk als er sprake is van een onveilige hechting of een beschadigd zelfbeeld? En wat kunnen de gevolgen zijn als overdrager en opvolger een ander zelfbeeld of beeld van de ander hebben? Kortom, genoeg stof tot nadenken en doorpraten.

Na de workshop was er gelegenheid om, onder het genot van een hapje en een drankje, te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

De volgende Estafette bijeenkomst zal gehouden worden in het najaar 2016. Mis hem niet! Voor aanmelden kan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mocht u meer willen weten over het onderzoek dat Marnix van Bruggen gedaan heeft, kunt u contact met hem opnemen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 085-8771690.

Voor meer informatie over ProMissie Estafette, het familiebedrijvennetwerk van ProMissie, klik hier.

 

 

Piet.lr - website

Direct contact?
Piet Spruijtenburg:
06-22491256
Stuur Piet een e-mail

Praktijkcase

Mieke:  “Het familiebedrijf kost veel.”
"Een familiebdrijf hebben heeft zo zijn voor en nadelen. We hebben het goed en aan geld is er geen gebrek. Aan de andere kant kost het bedrijf heel veel tijd en dat kan ten koste gaan van het gezin. En als moeder sta ik er altijd tussenin, tussen het bedrijf en mijn gezin, en dat vind ik wel eens lastig.”
Lees meer...

 

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website

Promissie.nl gebruikt cookies voor een goedwerkende website. klik hier voor de Privacy statement