16
april
2019

Heb uw klant lief als uzelf!

Heb uw klant lief 2Hoe creëer je een duurzame relatie met de ondernemende familie en het familiebedrijf? Deze vraag stond centraal in de lezing die Adriaan Westerveld, familiebedrijfsadviseur van ProMissie, gaf op het Nationaal Congres Familiebedrijven van 5 april jl. 
 
Adriaan stelt dat een duurzame relatie zowel persoonlijk als professioneel moet zijn. Prikkelende vraag die hij daarbij aan het publiek te stelde: Hebt u uw klant lief als uzelf? Met andere woorden: “Wat heb je voor je klant over?”

Profiel van de adviseur
Een extern adviseur in het familiebedrijf heeft een bijzonder profiel. Als extern adviseur in het familiebedrijf is het van belang om de waarden van de familie en de strategische missie van het bedrijf te delen. Respect te hebben voor de familie en het goed kunnen omgaan met mensen en emoties is belangrijk.

Om het vertrouwen van een klant te krijgen, zal je moeten aantonen dat je capaciteiten en vaardigheden bezit. Wat je zegt, kom je na. Laat zien dat anderen op je kunnen bouwen! En wellicht het belangrijkste aspect: stel de persoon centraal en niet alleen de bedrijfsmatige kant.

“Het was een heel integer proces. Dat is belangrijk, want ik vind dat het eerlijk moet zijn voor beide partijen. De benadering was erg mensgericht zonder zakelijke grenzen uit het oog te verliezen.” Deze reactie van één van onze klanten bevestigt dit.

Focus van de adviseur
Dienstbaar zijn aan de ondernemende familie en het familiebedrijf moet de focus zijn van een familiebedrijfsadviseur. Het vraagstuk van de ondernemende familie en het familiebedrijf staat centraal, niet de adviseur zelf of zijn eigen expertise. Je zult dus regelmatig je eigen ego aan de kant moeten zetten om van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor jouw klant.

Passie is daarbij de leidraad. Zo benoemde Adriaan de feedback van een klant: “Wat ik waardeer is hun vakbekwaamheid. Bovendien zijn hun intenties bijzonder: niet werk of geld, maar de mensen staan voorop.”

Meerzijdig partijdig
Bij familiebedrijven zijn er diverse partijen betrokken. Een familiebedrijfsadviseur moet dan ook meerzijdig partijdig zijn. Maar wat betekent dit dan? Meerzijdig partijdig betekent dat de adviseur oog heeft voor alle betrokkenen in een proces. Hij is betrokken bij alle partijen en houdt hierbij alle belangen in het oog. Waarbij het belangrijk is om objectief en neutraal te zijn en geen partij te kiezen voor één partij.

De adviseur brengt niet alleen het bedrijf verder, maar probeert op deze wijze ook de familierelaties te behouden of te herstellen. Kortom: Heb uw klant lief als uzelf!

Duurzame relatie
En wat is dan die duurzame relatie volgens de klant? U ziet het hier:

 

Adriaan.lr - website

Direct contact?
Adriaan Westerveld:
06-20625499
Stuur Adriaan een e-mail

  • Contact

   ProMissie Rivierenland
   Stationsweg 35, Sliedrecht

   ProMissie Eemland
   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   ProMissie Vallei en Heuvelrug
   Herenstraat 52 Rhenen

   ProMissie Groene Hart
   Graaf Florisweg 135 Gouda
    
   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

   Invalid Input
Button website

Promissie.nl gebruikt cookies voor een goedwerkende website.