Instagram

01
december
2021

Passie voor generaties

DSC02571 2 PietCollega Piet Spruijtenburg schreef een mooi artikel waaruit zijn passie spreekt voor generaties. Iets waar hij al jaren ervaring mee op heeft gedaan in als adviseur van familiebedrijven in het proces van bedrijfsoverdracht. Lees het artikel hier.

10
november
2021

Leerwerktraject voor potentiele opvolgers in het familiebedrijf

20191008 les5 3 smalAls kandidaat voor opvolging in een familiebedrijf sta je voor grote keuzes en vragen. In het Leerwerktraject Familie Bedrijf en Opvolging krijg je antwoord op deze vragen en verdiepen wij je kennis en vaardigheden rond het opvolgingsproces. Dat maakt je een sterke gesprekspartner en helpt bij de overdracht. Je groeit er naartoe. Meer weten? Lees hier verder.

04
november
2021

Vertrouwen: het effect van 2 blauwe vinkjes op relaties

Artikel vertrouwen Marnix 2Collega Marnix vanBruggen schreef eerder al een artikel over vertrouwen, dat is te vinden op zijn blog. Dit artikel over vertrouwen gaat over iets wat maar onbeduidend lijkt, maar wel wezenlijk te maken heeft met vertrouwen in relaties. Vertrouwen speelt zich af in je hoofd. Het gaat om jouw beeld van de ander, en jouw beeld van jezelf, op basis waarvan je rust of onrust ontwikkelt. Daarbij ontstaan gevoelens die niet op de actuele realiteit zijn gebaseerd, maar op beelden van de ander, ervaringen uit het verleden. Goed om daar eens bij stil te staan in je dagelijkse contacten met familie, vrienden of collega’s: Wat is jouw beeld van jezelf en de ander en hoe bepaalt dat je reactie? Lees hier verder.

02
november
2021

Samenwerking met andere bedrijven om innovatie en groei te bewerkstelligen, kans of bedreiging?

agreement black business smalSamenwerking met lokale partners uit dezelfde sector heeft altijd een belangrijke rol gespeeld voor familiebedrijven. Door persoonlijke en langdurige relaties zijn netwerken ontstaan waar familiebedrijven een voordeel mee hebben opgebouwd ten opzichte van niet-familiebedrijven. In de huidige tijd waarin innovatie en nationale grenzen economisch vervagen, lijkt het alsof deze netwerken hun waarde beginnen te verliezen. Hoe zorg je dan als bedrijf dat je blijft innoveren en groeien? Lees hier verder. 

12
oktober
2021

De functie van een STAK

KES2022 smalAls adviseurs willen we onze kennis voortdurend up to date houden en verdiepen. Onze teambijeenkomst van onlangs stond daarom in het teken van de STAK. Een Stichting Administratiekantoor (STAK) koppelt het stemrecht los van het winstrecht. De winst kan gedeeld worden met de certificaathouders. Het bestuur van de STAK heeft de zeggenschap en vertegenwoordigt deze certificaathouders. Bij familiebedrijven wordt een STAK regelmatig ingezet, bijvoorbeeld in een overdrachtsproces of om de continuïteit van de onderneming te borgen. In de praktijk zien we ook vaak dat de STAK betrokken wordt bij het nemen van strategische beslissingen. Ze heeft dan ook een adviesfunctie. Weten wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Kijk hier.

17
november
2020

MoederMaster: vrouwen in het familiebedrijf

720200915 les 1 collage siteOnlangs startten wij met de primeur van onze MoederMaster voor vrouwen in het familiebedrijf. Mooie bijeenkomsten met vrouwen in verschillende levensfasen en verschillende rollen, maar allemaal met een band met het familiebedrijf. Deze Master bestaat uit vier bijeenkomsten met elk een eigen thema dat in gaat op familiebedrijf, familie en communicatie. Ben jij ook vrouw in of betrokken bij een familiebedrijf en ben je geïnteresseerd? Kijk voor meer info hier.

03
november
2020

Het verkoopproces – niet alleen ratio telt

variodrive1 smalAl bijna vijfentwintig jaar was Dirk Goudswaard eigenaar van VarioDrive. En toen begon het te kriebelen: als hij nog wat anders in zijn leven zou willen, dan was nu het moment! Diverse mogelijkheden passeerden de revue. Dirk is een man van geloof, dus liep zijn pad van wikken, wegen en onderzoeken in gebed. Er kwam geen briefje uit de hemel, maar uiteindelijk zijn de keuzes die gemaakt zijn, de uitkomst en de weg ernaar toe wel waar Dirk heel blij mee is. Het is de beste uitkomst is voor het bedrijf, voor zijn medewerkers en daarmee ook voor hem. Lees verder.

24
november
2020

Opvolgen in het familiebedrijf: Romantisch of grote verantwoordelijkheid?

20190416 les 1 10. smaljpgDankzij het leerwerktraject voor potentiële opvolgers van ProMissie heeft ze meer bagage om straks de keuze voor het wel of niet opvolgen in haar familiebedrijf te maken. Het heeft haar veel gebracht, maar ze is er nog niet uit. “Andere dingen hebben nu prioriteit.” In gesprek met Lisa die onze leergang van 2019/2020 heeft gevolgd.Lees het hele artikel hier.

29
oktober
2020

Wat draagt ons leerwerktraject bij aan jouw opvolgingsproces?

20190514 les 2 11 smalAfgelopen jaar volgden drie opvolgers uit één familiebedrijf ons leerwerktraject. Ze raden het iedereen aan. Het heeft hen geholpen zicht te krijgen op wat er allemaal komt kijken bij een bedrijfopvolging. Hun persoonlijke groei naar ondernemerschap heeft een enorme stimulans gekregen. Ze zijn van afwachtende opvolgers veranderd in stimulerende opvolgers. Lees het hele interview.

  • Contact

   ProMissie Rivierenland
   Stationsweg 35, Sliedrecht

   ProMissie Eemland
   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   ProMissie Vallei en Heuvelrug
   Herenstraat 52 Rhenen

   ProMissie Groene Hart
   Graaf Florisweg 135 Gouda

   ProMissie Zuid-Veluwe
   Molenparkweg 30-A Lunteren

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

   Invalid Input
Button website

Promissie.nl gebruikt cookies voor een goedwerkende website.