Masterclass voor Vrouwen in het Familiebedrijf

Partner zijn van een ondernemer of samen ondernemer zijn in een familiebedrijf kan best ingewikkeld zijn. Het bedrijf neemt een grote plek in en dat staat soms op gespannen voet met het gezinsleven en de familie. Zeker als de bedrijfsoverdracht in zicht komt. Dat levert weer nieuwe situaties en gespreksonderwerpen op, zowel vanuit het perspectief van de overdrager(s) als van de opvolger(s). Wat is dan jouw rol als vrouw? Hoe kun jij bijdragen aan het opvolgingsproces, de harmonie in het gezin en tegelijkertijd je eigen grenzen bewaken?

Download hier:
Brochure Masterclass

De vrouw in het familiebedrijf
Ieder familiebedrijf heeft een eigen dynamiek. Als vrouw vervul jij daar een bijzondere rol in. Of je nu actief meewerkt in het bedrijf, de stille kracht achter de schermen bent, een baan elders hebt: je speelt hoe dan ook een rol bij het reilen en zeilen van het bedrijf. Sterker nog: verschillende rollen. Naast partner ben je moeder, opvoeder, bemiddelaar en klankbord. Je weet dat het familiebedrijf op de eerste plaats komt. Speciaal voor jou organiseren wij de Masterclass voor Vrouwen in het Familiebedrijf.

Voor moeders
Met een eigen onderneming ziet het leven er anders uit dan met een 9 tot 5 baan. Het werk houdt niet op bij de keukentafel. Als de kinderen mee gaan werken in het bedrijf en de opvolging komt in zicht, belandt je als gezin in een ingrijpende fase. Er verandert veel in zowel bedrijf als gezin. Dat roept vragen op:
• Hoe blijft er harmonie in ons gezin?
• Hoe kan ik zowel mijn man en als mijn kinderen steunen?
• Hoe kan ik er voor hen zijn zonder mezelf weg te cijferen?
• Hoe ziet mijn rol en die van mijn man er na de bedrijfsovername uit?
 
Wat levert het op
Tijdens de Masterclass voor Vrouwen in het Familiebedrijf gaan we met andere vrouwen, jong en oud, in gesprek over deze vragen en mogelijke antwoorden. Je zult herkenning en inspiratie vinden in de verhalen van de andere moeders. We willen hierbij ook graag generaties met elkaar verbinden. Daarbij bieden wij vanuit onze kennis en ervaring inzicht in hoe je concreet met deze en andere vragen kunt omgaan.
 
Hoe ziet het eruit
De Masterclass bestaat uit vier bijeenkomsten met workshops, presentaties over theorie en praktijk, individuele en groepsopdrachten en vooral uitwisseling van kennis en ervaringen.
 
Thema’s
Bij iedere bijeenkomst behandelen we een thema. Door deze onderwerpen te bespreken en ervaringen van anderen te horen, krijg je meer inzicht in jouw rol en hoe je die kunt inzetten voor jouw gezin en het bedrijf.
1. Het familiebedrijf en ik
Uw rollen binnen het gezin en het familiebedrijf
2. Het familiebedrijf en wij
Relaties binnen het gezin: kinderen, partner en overige familie
3. Communicatie en verbinding
Communicatie binnen het gezin en verbinding tussen de generaties
4. Hoe nu verder? (samen met je partner)
Uw rol in de bedrijfsopvolging
 
Deelname
De bijeenkomsten vinden plaats van 10.00 tot 15.00 uur in kleine groepen op een voor deelnemers centraal liggende locatie. De laatste bijeenkomst is van 15.00 tot 21.00 uur inclusief partners. De kosten zijn €995,- excl. BTW. 10% korting bij gelijktijdige deelname van twee deelnemers uit één bedrijf. Infomeer bij je branche- of werkgeversorganisatie naar kortingsmogelijkheden. 

Meer informatie?
Als je interesse hebt, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan houden wij je graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom deze leergang.
Hier kun je meer lezen over de verschillende rollen die vrouwen vervullen binnen familiebedrijven.

Download hier:
Brochure Masterclass

Mieke woonde een introductiebijeenkomst van ProMissie bij voor vrouwen in het familiebedrijf en zag veel herkenning bij de andere vrouwen. “Bij bijna alle andere familiebedrijven zeiden de vrouwen ook dat het bedrijf veel heeft gekost. Je moet er sterk voor zijn en het kunnen accepteren. Dat kan ik. Maar het is goed om je bewust te zijn van je rol en fijn om er over te praten met anderen die het herkennen.” Lees hier welke rol het familiebedrijf in het gezinsleven van Mieke speelt.

In deze video vertelt Monique Groenendijk over haar rol in het bedrijf en geeft zij adviezen aan andere vrouwen.

 

Praktijkcase

Mieke:  “Het familiebedrijf kost veel.”
"Een familiebdrijf hebben heeft zo zijn voor en nadelen. We hebben het goed en aan geld is er geen gebrek. Aan de andere kant kost het bedrijf heel veel tijd en dat kan ten koste gaan van het gezin. En als moeder sta ik er altijd tussenin, tussen het bedrijf en mijn gezin, en dat vind ik wel eens lastig.”
Lees meer...

 

Kennisartikel

De petten van vrouwen in het familiebedrijf
De afgelopen jaren nemen steeds meer jonge vrouwen deel aan ons Leerwerktraject Bedrijfsopvolging. Inmiddels is een aantal van de cursisten ook moeder geworden en dat heeft invloed op hun rol binnen het familiebedrijf. Zij zijn niet alleen moeder en partner, maar spelen ook een actieve rol binnen het bedrijf. Bij ProMissie zien we al langer een bijzondere aandacht voor en beweging van vrouwen in het familiebedrijf.
Lees meer...

 

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website