18
juni
2019

Opvolging door drie zussen

LafeberIn het meinummer van Transport en Logistiek staat een mooi artikel over familiebedrijf Lafeber waar met behulp van een externe adviseur een bedrijfsopvolging goed geregeld werd en drie zussen een mannenbedrijf voortzetten, ieder in hun eigen rol. Adviseurs van ProMissie Jolanda Oosterom en Adriaan Westerveld, waren betrokken bij dit opvolgingsproces en dachten daarnaast mee in het bepalen van een focus voor het bedrijf.

 

Het artikel doet verslag van hoe de drie zussen eerst in andere werkkringen aan de slag zijn gegaan. Hun vader raadde hen aan eerst hun eigen weg te gaan en dat hebben ze gedaan. Maar het bloed kroop bij hen alle drie waar het niet kon gaan en toen hun vader en oom hen benaderden, zeiden ze alle drie volmondig ja. Ze begonnen alle drie met één dag in de week in het bedrijf te werken om het bedrijf te leren kennen. Na twee jaar werd dat fultime en namen ze ProMissie in de arm om hen te begeleiden in de overname.

Het is mooi om te lezen hoe de drie zussen de taken hebben verdeeld, ieder passend bij hun eigen talenten en interesses, en zo samen richting geven aan het bedrijf.

ProMissie heeft ook ondersteund bij het maken van een analyse van het bedrijf. Door meer focus te bepalen, is het bedrijf zich meer gaan toeleggen op de specialisaties in overleg met de klant en de oudere generatie. Vader en oom zijn op de achtergrond nog steeds beschikbaar als adviseur. Sinds 10 mei is de bedrijfsopvolging een feit en de dames kijken uit naar wat de toekomst gaat brengen.

 

jolanda.lr

Direct contact?
Jolanda Oosterom:
06-22912570
Stuur Jolanda een e-mail

Praktijkcase

Mieke:  “Het familiebedrijf kost veel.”
"Een familiebdrijf hebben heeft zo zijn voor en nadelen. We hebben het goed en aan geld is er geen gebrek. Aan de andere kant kost het bedrijf heel veel tijd en dat kan ten koste gaan van het gezin. En als moeder sta ik er altijd tussenin, tussen het bedrijf en mijn gezin, en dat vind ik wel eens lastig.”
Lees meer...

 

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website