27
november
2018

Succesvolle bedrijfsoverdracht

20181127 bedrijfsoverdrachtOnlangs schreef onze adviseur Piet Spruijtenburg een artikel over bedrijfsoverdracht in familiebedrijven voor de kennisbank van de site Bedrijfsopvolging.
In dit artikel gaat Piet in op het feit dat succesvolle bedrijfsoverdracht bijna onmogelijk lijkt te zijn. Zo zouden maar 30% van de familiebedrijven de eerste generatie overleven. Niet bepaald geruststellend. Maar hoe kom je dan tot een toekomstig bestendige bedrijfsoverdracht?

Evenwicht
Piet gaat in zijn artikel in op het belang om de drie systemen die een rol spelen in elk familiebedrijf in evenwicht met elkaar te laten zijn. Tussen deze drie systemen: de familie, het eigendom en het bedrijf, ontstaan vaak tegengestelde belangen, terwijl men in een familie juist wil streven naar harmonie en gelijkheid. Deze tegenstrijdige belangen maken een familiebedrijf complex.


Tips
In het artikel geeft Piet ook drie praktische tips voor de opvolger in overdracht: blijf communiceren binnen de familie, vraag advies aan iemand die je vertrouwt en deel je ervaringen met anderen.


Training voor jonge opvolgers
Speciaal voor (potentiële) opvolgers in het familiebedrijf organiseert ProMissie het leerwerktraject. Een training van 10 bijeenkomsten waarin onderwerpen aan bod komen als: wat maakt het familiebedrijf zo speciaal, wat is de persoonlijkheid van de potentiële opvolger, wat komt er kijken bij bedrijfsoverdracht, hoe kun je door goed bestuur uitblinken als familiebedrijf en de verschillende generaties binnen het bedrijf. De opvolgers bouwen bovendien een eigen netwerk op van familiebedrijven om ervaringen mee uit te wisselen.

Hier vindt je meer informatie over dit Leerwerktraject voor Familie Bedrijf en Opvolging.

Wil je het hele artikel lezen? Klik hier.

Piet.lr - websiteDirect contact?
Piet Spruijtenburg:
06-22491256
Stuur Piet een e-mail
  • Contact

   ProMissie Rivierenland
   Stationsweg 35, Sliedrecht

   ProMissie Eemland
   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   ProMissie Vallei en Heuvelrug
   Herenstraat 52 Rhenen

   ProMissie Groene Hart
   Graaf Florisweg 135 Gouda
    
   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

   Invalid Input
Button website

Promissie.nl gebruikt cookies voor een goedwerkende website.