Teus, eigenaar: “Ik waardeer hun vakbekwaamheid en dat de mensen voorop staan”

Toen Teus In 2008 overwoog zijn bedrijf te verkopen, schakelde hij de hulp van ProMissie in. Uiteindelijk resulteerde dat in de overdracht van het bedrijf aan Teus´ zoon Geert. Ook bij de overname van nieuwe bedrijven schakelt Teus vaak de hulp van Tamme de Vries in. Teus is oprichter en eigenaar van een veelzijdig bedrijf in de scheepsbouw. Ruim 20 jaar is het  bedrijf van Teus specialist op het gebied van engineering in de scheepvaart. De dienstverlening van het bedrijf van Teus is gericht op de binnenvaart, de kustvaart, de industrie en de baggerwereld. Waar het bedrijf groot is geworden met de reparatie van dieselmotoren worden nu gehele schepen onder handen genomen, van inbouw tot complete afbouw. Teus: “Met Tamme de Vries van ProMissie hebben we altijd een heldere basis in onze bedrijfsvoering. Ik hoef me geen zorgen te maken want ik weet dat ProMissie alle zaken op een eerlijke en intelligente manier heeft uitgezocht.”

Teus Vlot - 2 lr3000 gulden en ondernemersinstinct
Teus, van huis uit dieselmonteur, startte in 1992 zijn eigen onderneming. Teus vertelt hierover: “Ik begon met 3000 gulden. Verder had ik niets. Van het geld dat ik had kocht ik een auto. Vanaf dat moment kon ik op pad gaan om dieselmotoren op schepen te monteren.” Het bedrijf van Teus groeide zo hard dat hij al snel een werkplaats en personeel nodig had. Uiteindelijk werd er een failliete scheepswerf overgenomen, waardoor reparaties en verbouwingen van schepen voor de deur konden plaatsvinden. In de jaren die volgden groeide het bedrijf exponentieel.

Verkoop of overdracht?
De goede zaken van de onderneming van Teus bleven in de wereld van de scheepvaart niet onopgemerkt. In 2008 bood een multinational een flinke som om het bedrijf van Teus over te nemen. Teus: “Ik wist niet zo goed wat ik met het bod aan moest. Zo kwam ik terecht bij Tamme de Vries van ProMissie. Tamme deed een waardebepaling en gaf aan dat het een goed bod was. Toch besloot ik mijn bedrijf niet te verkopen. Je kunt de boom wel omzagen, maar ik wilde liever dat de boom bleef groeien zodat we er ook in de toekomst appeltjes van zouden kunnen plukken.” In het jaar dat volgde merkte Teus dat de groei van het bedrijf grote impact op hem had, zo vertelt hij. “Rond 2009 had ik 75 man personeel in dienst. Hierdoor verschoof mijn rol in het bedrijf steeds meer naar die van manager. Ik voelde me opgeslokt door regelgeving en kon me te weinig richten op het ondernemerschap zelf. Bovendien had ik het gevoel dat mijn ideeën voor het bedrijf waren uitgekristalliseerd. Ik vond het tijd om het bedrijf over te dragen aan mijn zoon Geert.” Geert werkte al sinds zijn 16e in het bedrijf van zijn vader. Zelfs op de basisschool spendeerde hij al heel wat uurtjes sleutelend in de loods van zijn vader. In mei 2009 werd Geert de nieuwe directeur van het bedrijf. Teus: “Tamme hielp bij de bedrijfsovername door zich te richten op het behoud van de familiaire banden. Het overdragen van de aandelen aan mijn kinderen moest zo gebeuren dat er geen jaloezie zou ontstaan. Natuurlijk moest de overdracht bovendien zo vormgegeven worden dat het bedrijf goed geleid zou blijven worden. Tamme was heel kundig in het sturen van dit proces.”

Teus Vlot -1 lrToekomst
Nog altijd is ProMissie betrokken bij de bedrijfsvoering van de dieselmotoren specialist. Teus: “Op het moment dat we een bedrijf willen overnemen, of iets nieuws willen ondernemen bellen we Tamme. Bij ProMissie zit er nooit een addertje onder het gras. Ja is ja, en nee is nee. Dat biedt helderheid en overzicht. Als we een doorstart met een aangekocht bedrijf maken hoef ik me dan ook nooit zorgen te maken, ik weet dat ProMissie alle zaken op een eerlijke en intelligente manier heeft uitgezocht.” “Wat ik verder waardeer aan ProMissie is hun vakbekwaamheid. ProMissie steekt een thermometer in een bedrijf en weet exact de temperatuur. Bovendien zijn de de achterliggende intenties bij ProMissie bijzonder. Niet het werk, noch het geld, maar de mensen worden voorop gesteld. Het zijn geen kille adviseurs en dat maakt hen voor mij uniek. Wij hebben 100% vertrouwen in ProMissie.”

 

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website