Jan, ondernemer: “Het is van groot belang dat je een adviseur kiest die bij je past en die je vertrouwt.”

Overname
Management buy outIn 1996 is Jan van Vugt bij Mucon B.V. in dienst gekomen als verkoper buitendienst. Mucon is specialist in isolatieoplossingen zoals deuren, panelen en profielen. De producten worden door de vakmensen van Mucon ontwikkeld, gefabriceerd en indien gewenst op locatie gemonteerd. Jan, zoon van een ondernemer van een familiebedrijf, kreeg in 2001 de mogelijkheid om Mucon over te nemen. Tamme de Vries van ProMissie heeft deze Managementbuy-out (MBO) begeleid. Bij de overname heeft Tamme Jan een aantal adviezen meegegeven: “Let op je kasstroom, zorg dat je bedrijf verkoopklaar is en zorg dat je medewerkers vindt die complementair (verschillend) aan je zijn”. 

Management buy out 2Nieuwe ontwikkelingen
Door de groei die Mucon doormaakte was Jan op zoek naar een goede bedrijfsleider. Deze vond hij in 2010 in de persoon van Kees de Jong. Kees bracht een extra dimensie bij Mucon met zijn nieuwe ideeën. Daarnaast was hij een goede sparringpartner voor Jan met zijn sterke eigen visie en zijn positief kritische houding.

Mangement buy-out
Binnen Mucon was er een nieuwe divisie opgezet, snelroldeuren. Om dit goed uit te bouwen had dit aandacht nodig van Jan. Daarnaast had Kees de wens om zijn ideeën binnen Mucon verder vorm te geven. Beiden heren zijn vervolgens om tafel gegaan om de mogelijke verkoop (M.B.O.) van Mucon aan Kees te bespreken. Doordat Tamme de aankoop van Mucon in het verleden voor Jan goed had begeleid, heeft Jan hem benaderd om hem nu te begeleiden aan de verkoopzijde. Een adviseur speelt een belangrijke rol in de goede voorbereiding en het verkoopproces. “Van groot belang is dan ook dat je een adviseur kiest die bij je past en die je vertrouwt”, aldus Jan!

Management buy outZowel Jan als Kees vonden het belangrijk dat de verkoop in goed overleg zou gaan. Samen hebben ze bepaalde aspecten van de verkoop doorgenomen, zoals de waardering van de voorraad en de communicatie met betrekking tot de overdracht. De onderhandelingen verliepen via de adviseurs. Jan en Kees hebben dit beiden als prettig ervaren, aangezien de relatie zo goed is gehouden. Het elkaar gunnen van verkoop-aankoop en het elkaar gunnen om het ieder op zijn eigen manier te doen zijn de succesfactoren bij deze Managementbuy-out (MBO). Op donderdag 9 juli hebben de heren samen met Tamme teruggekeken op dit succesvolle traject en werd een blijvende herinnering overhandigd.

 

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website