Van vader op zoon, de nieuwe generatie

EPC siteElectronic Power Control (EPC) , opgericht in 1998, ontwikkelde zich door de jaren heen tot een onderscheidende dienstverlener in service, onderhoud, renovatie en nieuwbouw van elektrotechnische besturingsinstallaties in de infra, industrie en scheepsbouw. Als echt familiebedrijf kenmerken ze zich als een flexibel, betrouwbaar bedrijf dat gaat voor duurzame relaties. Oprichter, Dirk de Rover, komt van oorsprong uit een familiebedrijf en kende dus als geen ander de sterkte kanten maar ook de uitdagingen van het familiebedrijf. Toen hij begon na te denken over de overdracht van zijn bedrijf en er precies op dat moment een folder van ProMissie op de mat viel, wist hij al snel dat het waardevol zou kunnen zijn om een externe partij in de arm te nemen.

Zoon Andries de Rover was na zijn studie op advies van zijn vader bij een ander bedrijf gaan werken: "Ik heb er veel mooie ervaringen opgedaan door ergens anders te werken, maar bij zulke grote bedrijven mis je uiteindelijk toch de vrijheid die in het familiebedrijf zo kenmerkend is. Binnen het familiebedrijf is er de betrokkenheid bij alle aspecten van het bedrijf.". Na een paar jaar op de werkvloer besloot Andries de cursus Opvolgen in het Familiebedrijf voor potentiele opvolgers te gaan volgen. Andries: "Ik wilde voor mezelf kijken of verder gaan in het familiebedrijf bij mij paste. De cursus Opvolgen in het Familiebedrijf was leuk en leerzaam. Met name het kunnen afstemmen met gelijkgestemden was heel waardevol."

Vader en zoon de Rover besluiten om het opvolgingstraject in te gaan en Tamme de Vries te benaderen om hen in dat proces te begeleiden. Voordat de definitieve keuze werd gemaakt dat Andries in de zaak kwam, is er een uitgebreid assessment afgenomen waarbij zijn kracht maar ook zijn valkuilen in kaart werden gebracht. "Andries had tijdens de cursus Opvolgen in het Familiebedrijf al een goede klik met Tamme gekregen en met mij klikte het ook, dat is belangrijk. Tamme kon ons niet alleen begeleiden in het overdrachtsproces maar hij heeft ons ook geholpen met advies over de bedrijfsvoering", aldus Dirk. "Het was goed dat er een externe adviseur mee kon kijken en zonder emotie kon adviseren en communiceren. Zeker wanneer ook andere partijen betrokken zijn is het heel fijn om er een buitenstaander bij te hebben."

Naast Tamme heeft ook collega Henk Bezemer de familie De Rover kunnen adviseren. "Met zijn achtergrond in het bankwezen kon hij ons over de financiering adviseren en kon hij aangeven welke punten we goed moesten voorbereiden richting de bank. Je weet zelf niet precies wat er nodig is en dan is het fijn als mensen helpen om de risico’s en juist ook de mogelijkheden te laten zien."

Inmiddels is de overdracht grotendeels achter de rug en kijken vader en zoon vooruit richting de toekomst. "Als ondernemer moet je kunnen loslaten." Dat is volgens Dirk de grote uitdaging voor de overdragende generatie. Hij heeft sinds de overdracht nieuwe ondersteunende taken op zich genomen: "Je kan niet alles alleen doen, je hebt andere mensen nodig om het samen mee te kunnen doen, dat geldt ook voor de volgende generatie." Andries heeft zijn eigen plek inmiddels gevonden. "Zo vind ik het juist heel leuk om onze mensen aan te blijven spreken en ze enthousiast te houden." Er liggen veel mooie kansen voor EPC in het verschiet en mogelijkheden om het bedrijf nog verder te ontwikkelen en te laten groeien.
  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website