André, DGA: “Niet alleen de kille cijfers, maar ook de menselijke aspecten”

Toen André Verhoeff, directeur van Tastemakers, in 2011 zijn eigen onderneming wilde starten schakelde hij de hulp van Piet Spruijtenburg van ProMissie in. Ook bij de aankoop van een branchegenoot een jaar later, stond ProMissie aan André´s zijde. André: “Bij de aankoop zorgde ProMissie voor de juiste balans tussen de zakelijke en emotionele aspecten.” Het bedrijf van André vermarkt foodconcepten aan verschillende Nederlandse groothandels, zoals themapakketten rondom Kerst, Pasen of andere vieringen.

Op eigen benen
levensmiddelen-1Na een periode in de elektrotechniek te hebben gewerkt werd André geconfronteerd met een burn-out. André vertelt hierover: “In deze periode begon ik na te denken over de toekomst. Wat zou ik het liefst gaan doen? Ik wilde graag een eigen onderneming starten. Voordat ik in de elektrotechniek terecht kwam werkte ik in de food branche, en daar wilde ik graag naar terug. Ik kwam op het idee om themaconcepten in de foodsector te vermarkten. Ik ontwikkelde een businessplan en vroeg aan Piet Spruijtenburg, van ProMissie om er eens naar te kijken. Piet komt uit mijn kennissenkring en ik kende hem al jaren. Ik vertrouwde op zijn kennis en deskundigheid. Het was prettig dat hij met me mee wilde denken. Uiteindelijk startte ik in 2011 mijn bedrijf.

Aankoop concurrent
Een jaar na de start van het bedrijf raakte André geïnteresseerd in de overname van een concurrerend bedrijf in de sector. André: “Om het aankoopproces te begeleiden heb ik direct weer contact opgenomen met ProMissie. Piet kende mij en mijn bedrijf, dus dat was een logische stap. Ik wist dat hij door zijn jarenlange ervaring de expertise ruimschoots in huis had. Ik ben blij dat Piet onderdeel is geweest van het aankoopproces. Bij de verkopende partij lagen er diverse zwaarwegende en complexe belangen. Het was belangrijk dat er iemand bij was die niet emotioneel betrokken was en dus rationeel naar de situatie kon kijken. Toch was Piet ook in staat de menselijke zijde een plek te geven, en dat is denk ik juist geweest. Hij bracht alles goed samen.”

levensmiddelen-2Tevreden
André kijkt met alle tevredenheid terug op de afgelopen jaren en de samenwerking met ProMissie. André: “Piet, maar ook de andere partners van ProMissie hebben veel ervaring in het bedrijfsleven. Dat geeft ze een gezonde blik in hun rol als adviseur. Ze kennen de praktijk van het overnemen. Dat creëert een belangrijke balans bij overnameprocessen. Ik ben dan ook zeer tevreden over het verloop van het aankoopproces.”

www.tastemakers.nl

 

Dit

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website