22
februari
2018

Inspirerend event over familiebedrijven

Brancheverenging CBM organiseert op donderdag 29 maart een inspirerend event met als thema: Familiebedrijven. Met een interessante inleiding door een expert op het gebied van familiebedrijven en workshops over de zakelijke en emotionele kant van bedrijfsopvolging door ProMissie Bedrijfsoverdracht & Ondernemersadvies. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld opvolgingsproblemen, succesfactoren en valkuilen van familiebedrijven. Tijd van 13.30 tot 18.00 uur. Geïnteresseerd of aanmelden? Kijk hier.

15
februari
2018

Leerwerktraject Familie Bedrijf en Opvolging 2018 gestart!

2018 213 LWT les 1Het leerwerktraject voor Familie Bedrijf en Opvolging 2018 is begonnen. 12 potentiele opvolgers gaan de slag met vragen als: 'Ga ik het doen, is het echt wat voor mij? Waar sta ik, ben ik er al aan toe? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe kunnen we de opvolging het beste gaan regelen?'
Met het Leerwerktraject Familie Bedrijf en Opvolging krijg je antwoord op deze vragen en verdiepen wij je kennis en vaardigheden rond het opvolgingsproces. Meer weten over dit leerwerktraject? Kijk op deze pagina.

07
februari
2018

Initiatiefvoorstel CDA voor Familiebedrijven aangenomen!

Maandag 5 februari jl. is het CDA initiatiefvoorstel Familiebedrijven, mede ingediend door SGP, 50Plus, SP, PvdA en VVD, aangenomen door de Provinciale staten van Utrecht! Een mooi product van intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en politiek! Familiebedrijven zijn de ruggengraat van de Utrechtse economie. In de provincie Utrecht is 61% van de bedrijven een familiebedrijf, 27% van de banen is binnen een familiebedrijf en zij dragen bij aan 31% van de totale omzet.

13
juni
2018

Nieuwsbrief najaar 2017

In deze nieuwsbrief aandacht voor:

-Moeders in het familiebedrijf
-Estafette-bijeenkomst over waardenoverdracht
-Mediation in het familiebedrijf
-Introductielessen voor jonge opvolgers in een familiebedrijf
-Businesspartnerschap CBM en ProMissie

04
oktober
2017

Moeders hebben een bijzondere positie in familiebedrijf

De afgelopen jaren nemen steeds meer jonge vrouwen deel aan ons Leerwerktraject Bedrijfsopvolging. Inmiddels is een aantal van de cursisten ook moeder geworden en dat heeft invloed op hun rol binnen het familiebedrijf. Zij zijn niet alleen moeder en partner, maar spelen ook een actieve rol binnen het bedrijf. Bij ProMissie zien we al langer een bijzondere aandacht voor en beweging van vrouwen in het familiebedrijf. In Nederland, maar ook internationaal, zijn steeds meer moeders (mede)eigenaar van familieondernemingen. Daarom schenk ik graag aandacht aan de bijzondere positie van moeders in het traditionele familiebedrijf.

28
september
2017

Geslaagde Estafette bijeenkomst 'Waardenoverdracht tussen generaties'

ProMissie Estafette 26 9 2017 4 Afgelopen dinsdag hebben wij wederom een bijzondere Estafette bijeenkomst gehad. We waren te gast bij de familie Van der Schans van Zuivelbedrijf Den Eelder in Well. Sinds 1983 maken Ernst en Jacomine van der Schans zuivelproducten die dicht bij de natuur blijven. 
Naast de kennismaking met dit mooie familiebedrijf, was er in deze familiebedrijvennetwerk bijeenkomst een interactieve workshop met het onderwerp 'Waardenoverdracht tussen generaties'

22
juni
2017

Uitnodiging Estafette bijeenkomst 26-09-2017

DenEelder zuivel karnemelkpakken 1140x60026-09-2017 staat er weer een bijeenkomst gepland van het familiebedrijvennetwerk ProMissie Estafette. Het thema van deze bijeenkomst is 'Waardenoverdracht familiebedrijven: nieuwe generaties, andere wereld'.
Familiewaarden zijn belangrijk voor de prestaties van familiebedrijven. Ze versterken de identiteit van het bedrijf. Daarmee zorgen ze voor betrokkenheid en loyaliteit van werknemers, klanten, leveranciers en de gemeenschap. Wat zijn deze waarden? En hoe draag je ze over?

22
mei
2017

Kennisbijeenkomst 4 juli 2017: Bedrijfsoverdracht is met name relationeel.

Werkgroep Blauwzaam organiseert een duurzame familiebedrijven kennisbijeenkomst.

Tegenover de natuurlijke rust van ons gebied ervaren we een sterk veranderende wereld: opkomst van webshops, nieuwe en veranderende distributiekanalen, schaarste van grondstoffen, wegzakken van vertrouwen (normen/waarden) in bedrijven en overheid, toetreding innovatieve nieuwe generaties, snelle technologische ontwikkelingen etc.

06
april
2017

Nieuwsbrief voorjaar 2017

In deze nieuwsbrief aandacht voor:
-  Weet hoe je compagnon in elkaar zit, anders blijf je de dingen zien vanuit je eigen referentiekader
-  Het succesvolle team
-  ProMissie Groene Hart
-  Congres familiebedrijven 
-  Nieuwe teamleden ProMissie
-  Leerwerktraject voor jonge opvolgers in een familiebedrijf

30
maart
2017

Congres 'Ondernemende families: hoe regelen zij hun opvolging?'

UITNODIGING Congres ‘Ondernemende families: hoe regelen zij hun opvolging?’ 12 mei 2017

Dit congres is speciaal voor ondernemende families en externe managers in het familiebedrijf. Het wordt voor u georganiseerd door Hogeschool Utrecht en ProMissie in samenwerking met AFAS in Leusden.

<<  1 2 [34 5 6 7  >>  
  • Contact

   ProMissie Rivierenland
   Stationsweg 35, Sliedrecht

   ProMissie Eemland
   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   ProMissie Vallei en Heuvelrug
   Herenstraat 52 Rhenen

   ProMissie Groene Hart
   Graaf Florisweg 135 Gouda
    
   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

   Invalid Input
Button website

Promissie.nl gebruikt cookies voor een goedwerkende website.