• Home
 • Nieuws
 • NIeuw: Master voor moeders in familiebedrijven
11
juni
2018

NIeuw: Master voor moeders in familiebedrijven

moeders siteVoor moeders in familiebedrijven is het ongetwijfeld een herkenbare situatie: u zet de pan met soep op tafel, schuift aan en manlief vertelt gepassioneerd over hoe het vandaag ging op de zaak. Als moeder van een gezin met een familiebedrijf, hoort u aan de eettafel van alles over het reilen en zeilen van de zaak. Bij spanningen of zakelijke besluiten bent u degene die de boel sust en de gezinsleden steunt. U bent het klankbord binnen het gezin. En als het druk is op de zaak, bent u degene die moet accepteren dat de vakantie dit jaar niet door kan gaan. U bent dus niet alleen (schoon)moeder, maar ook partner, opvoeder, bemiddelaar en wellicht bent u actief in de zaak. Als moeder binnen het familiebedrijf vervult u dus meerdere, onmisbare rollen.

Moeders zijn de verbindende factor
ProMissie erkent deze belangrijke rollen van moeders binnen familiebedrijven. Of u zich als moeder nu achter de coulissen met de opvoeding van de kinderen bezighoudt, naast uw man op de bank een luisterend oor bent of een actieve rol binnen het familiebedrijf vervult; het vraagt veel van moeders om al deze aandachtsgebieden te combineren. U wilt de harmonie binnen het gezin bewaken, zorgdragen voor de opvoeding van uw kinderen, uw partner steunen en een klankbord zijn voor hem en de opvolger(s) binnen het gezin. U draagt allerlei verschillende petten en bent daarmee de verbindende factor. Daarom schenkt ProMissie de komende jaren meer aandacht aan moeders en de bijzondere positie die zij hebben binnen familiebedrijven.

MoederMaster
Speciaal voor deze moeders heeft ProMissie een MoederMaster ontwikkeld. Deze bijenkomsten bieden moeders inzicht en lerenhen om te gaan met de situaties waar zij tijdens een opvolgingstraject mee te maken krijgen. Ook leren zij hoe ze de verschillende rollen kunnen vervullen zonder zichzelf daarbij weg te cijferen. Daarnaast komen de juridische aspecten van de overdrachtsfase en de communicatie binnen het gezin aan bod. Met deze leergang wil ProMissie moeders bewust maken van hun belangrijke rol en hen met elkaar verbinden zodat moeders onderling ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar kunnen inspireren.

Meer informatie?
Op dinsdag 30 oktober 2018 organiseert ProMissie een introductiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Binnenkort volgt meer informatie over de inhoud van deze bijeenkomst. Hebt u interesse? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom deze bijeenkomst.
Hier kunt u meer lezen over de verschillende rollen die moeders vervullen binnen familiebedrijven.

Piet.lr - website

Direct contact?
Piet Spruijtenburg:
06-22491256
Stuur Piet een e-mail

Praktijkcase

Mieke:  “Het familiebedrijf kost veel.”
"Een familiebdrijf hebben heeft zo zijn voor en nadelen. We hebben het goed en aan geld is er geen gebrek. Aan de andere kant kost het bedrijf heel veel tijd en dat kan ten koste gaan van het gezin. En als moeder sta ik er altijd tussenin, tussen het bedrijf en mijn gezin, en dat vind ik wel eens lastig.”
Lees meer...

 

  • Contact

   ProMissie Rivierenland
   Stationsweg 35, Sliedrecht

   ProMissie Eemland
   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   ProMissie Vallei en Heuvelrug
   Herenstraat 52 Rhenen

   ProMissie Groene Hart
   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website

Promissie.nl gebruikt cookies voor een goedwerkende website.