15
mei
2020

ProMissie Rivierenland uitgelicht

20200515 RivierenlandOnze collega’s van ProMissie Rivierenland zijn onlangs geïnterviewd door Kontakt Mediapartners. In het interview vertelden zij over de passie van ProMissie voor het familiebedrijf en het overdrachtsproces.

 

 

 

Foto: Nout Steenkamp

In het interview benoemt Piet Spruijtenburg hoe hij ziet dat bedrijfsoverdracht een tijd van stilstand of achterstand veroorzaakt in een onderneming. Daarom raadt ProMissie aan om vroegtijdig professionele begeleiding te zoeken. Dat geeft ruimte om de meest passende juridische structuur te kiezen.

Piet vertelt in het interview ook dat er een aantal aspecten belemmerend werken in het overdrachtsproces. Een daarvan is communicatie, dat gaat niet altijd vanzelf vanwege het feit dat een gezin van nature conflictmijdend is. Daarnaast is rolverwarring een aspect: thuis ben je ouder en kind, in het bedrijf directeur en werknemer.

Voor kinderen die zich oriënteren op opvolging heeft ProMissie een leerwerktraject ontwikkelt, waarin alle thema’s die spelen bij opvolging aan de orde komen. Meer informatie daarover vindt u hier.

Het hele interview met onze collega’s lezen? Kijk dan hier.

 

Piet.lr - website

Direct contact?
Piet Spruijtenburg:
06-22491256
Stuur Piet een e-mail

Praktijkcase

Mieke:  “Het familiebedrijf kost veel.”
"Een familiebdrijf hebben heeft zo zijn voor en nadelen. We hebben het goed en aan geld is er geen gebrek. Aan de andere kant kost het bedrijf heel veel tijd en dat kan ten koste gaan van het gezin. En als moeder sta ik er altijd tussenin, tussen het bedrijf en mijn gezin, en dat vind ik wel eens lastig.”
Lees meer...

 

  • Onze vestigingen

   Stationsweg 35, Sliedrecht

   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   Herenstraat 52 Rhenen

   Graaf Florisweg 135 Gouda

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

Button website