13
februari
2019

Doe ik het? En zo ja, hoe?

Als kandidaat voor opvolging in een familiebedrijf sta je voor belangrijke keuzes en vragen:

 • Ga ik het doen, is het echt wat voor mij?
 • Waar sta ik, ben ik er al aan toe?
 • Wat komt er allemaal bij kijken?
 • Hoe kunnen we de opvolging het beste gaan regelen?

Met het Leerwerktraject Familie Bedrijf en Opvolging krijg je antwoord op deze vragen en verdiepen wij je kennis en vaardigheden rond het opvolgingsproces.

In onderstaand filmpje vertelt Twan, één van de deelnemers van de leergang van 2018 wat hij aan het leerwerktraject heeft gehad. 

 

06
december
2018

Bedrijfsbezoek Aldowa Rotterdam

Social Media 03Al je medewerkers een eigen sleutel van je fabriek geven. De medewerkers uit de werkplaats hun eigen machine laten aanschaffen. Welke ondernemer doet dat? Dat deden de kersverse directeuren Allard Droste en Jan Boom van Aldowa toen ze 13 jaar geleden het stokje over namen van de vorige eigenaren.


27
november
2018

Succesvolle bedrijfsoverdracht

20181127 bedrijfsoverdrachtOnlangs schreef onze adviseur Piet Spruijtenburg een artikel over bedrijfsoverdracht in familiebedrijven voor de kennisbank van de site Bedrijfsopvolging.
In dit artikel gaat Piet in op het feit dat succesvolle bedrijfsoverdracht bijna onmogelijk lijkt te zijn. Zo zouden maar 30% van de familiebedrijven de eerste generatie overleven. Niet bepaald geruststellend. Maar hoe kom je dan tot een toekomstig bestendige bedrijfsoverdracht?

18
oktober
2018

Emotie en communicatie in het familiebedrijf

20180920 foto 1 Blauwzaam den HartogWoensdag 19 september 2018 vond er een bijeenkomst plaats van de Werkgroep Familiebedrijven van Blauwzaam. Ditmaal was de Werkgroep te gast bij Den Hartog BV in Groot Ammers. Het thema van de avond was “Emotie en communicatie in het familiebedrijf”. Spreker van de avond, Marnix van Bruggen, zette de deelnemers stil bij het feit dat overdracht binnen familiebedrijven niet altijd vanzelfsprekend verloopt en dat communicatie hierin een sleutelrol speelt.

12
oktober
2018

ProMissie begeleidt overname van Autoschade Simon Groot door Autobedrijf Kreijne

WhatsApp Image 2018 09 27 at 09.21.43Met de overname van Autoschade Simon Groot bundelen de twee familiebedrijven hun krachten, zodat Kreijne door kan groeien als een betrouwbare partner in de mobiliteitsbranche.

02
juli
2018

Reünie Leerwerktraject: Opvolger ontmoet opvolger

20180628 LWT reunie site1Het was weer een waardevolle ontmoeting tussen (potentiële) opvolgers en overdragers in het familiebedrijf. Donderdag 28 juni jl. hebben zij elkaar ontmoet op de reünie van het leerwerktraject voor jonge opvolgers in het familiebedrijf.

Deze reünie vond plaats bij het familiebedrijf Teus Vlot Diesel & Marine. Het begon met een rondleiding door dit mooie bedrijf, waarbij uitleg werd gegeven over het inbouwen, onderhouden, repareren en reviseren van dieselmotoren. Daarna vertelden Teus en Coralinde Vlot hun verhaal over de start en de groei van de onderneming.

04
juli
2018

ProMissie begeleidt overname Aldowa door Anders Invest

Aldowa MarkthalAnders Invest heeft op 28 juni j.l. een participatie van 65% in Aldowa te Rotterdam gerealiseerd. De verkopende partij blijft na de overname betrokken als aandeelhouders en directie. ProMissie heeft de aandeelhouders tijdens het gehele traject begeleid.

04
juli
2018

Blauwzaam

BlauwzaamProMissie is sinds 2014 betrokken bij de werkgroep familiebedrijven van Stichting Blauwzaam. De werkgroep wil een actieve bijdrage leveren aan het voortbestaan van familiebedrijven en daarmee aan de duurzame vitaliteit van de regio Alblasserwaard/Vijfherenlanden.

10
april
2018

Moeders in het familiebedrijf

Moeders zijn degene binnen de familieonderneming die veel verschillende rollen bekleden: echtgenoot/partner, (schoon)moeder, diverse relaties onderhouden in het netwerk, opvoeding van de kinderen etc. Kortom, moeders moeten veel ballen in de lucht houden. Het is belangrijk dat moeders zelf in de gaten hebben welke belangrijke posities zij innemen. In eerste instantie is het cruciaal dat moeders een gezonde en evenwichtige relatie met hun partner hebben en houden. Veel mannelijke ondernemers hebben van nature een dominant, extravert, optimistisch en probleemoplossend karakter. Misschien stigmatiserend, maar toch. Het is belangrijk dat moeders periodiek geïnformeerd worden over het reilen en zeilen van de onderneming. In ieder geval is het fundamenteel dat complexe en spannende zaken met elkaar worden gedeeld. Sommige moeders opereren duidelijk achter de coulissen, terwijl anderen meer nadrukkelijk op het podium staan. Uiteraard zijn er ook vele mengvormen. Hoe het ook zij; alle moeders hebben, zoals eerder genoemd, veel aandachtsgebieden te combineren. In deze video vertelt een moeder over haar rol in het bedrijf en geeft zij adviezen aan andere moeders.

11
juni
2018

NIeuw: Master voor moeders in familiebedrijven

moeders siteVoor moeders in familiebedrijven is het ongetwijfeld een herkenbare situatie: u zet de pan met soep op tafel, schuift aan en manlief vertelt gepassioneerd over hoe het vandaag ging op de zaak. Als moeder van een gezin met een familiebedrijf, hoort u aan de eettafel van alles over het reilen en zeilen van de zaak. Bij spanningen of zakelijke besluiten bent u degene die de boel sust en de gezinsleden steunt. U bent het klankbord binnen het gezin. En als het druk is op de zaak, bent u degene die moet accepteren dat de vakantie dit jaar niet door kan gaan. U bent dus niet alleen (schoon)moeder, maar ook partner, opvoeder, bemiddelaar en wellicht bent u actief in de zaak. Als moeder binnen het familiebedrijf vervult u dus meerdere, onmisbare rollen.

<<  1 [23 4 5 6  >>  
  • Contact

   ProMissie Rivierenland
   Stationsweg 35, Sliedrecht

   ProMissie Eemland
   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   ProMissie Vallei en Heuvelrug
   Herenstraat 52 Rhenen

   ProMissie Groene Hart
   Graaf Florisweg 135 Gouda

   ProMissie Veluwe 
   Kostersweg 29 Loenen

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

   Invalid Input
Button website

Promissie.nl gebruikt cookies voor een goedwerkende website.