MoederMaster

Partner zijn van een ondernemer of samen ondernemer zijn in een familiebedrijf kan best ingewikkeld zijn. Het bedrijf neemt een grote plek in en dat staat soms op gespannen voet met het gezinsleven en de familie. Zeker als de bedrijfsoverdracht in zicht komt. Dat levert weer nieuwe situaties en gespreksonderwerpen op, zowel vanuit het perspectief van de overdrager(s) als van de opvolger(s). Wat is dan uw rol als vrouw? Hoe kunt u bijdragen aan het opvolgingsproces, de harmonie in het gezin en tegelijkertijd uw eigen grenzen bewaken?

Download hier:
Brochure Moedermaster

De vrouw in het familiebedrijf
Ieder familiebedrijf heeft een eigen dynamiek. Als vrouw vervult u daar een bijzondere rol in. Of u nu actief meewerkt in het bedrijf, de stille kracht achter de schermen bent, een baan elders heeft: u speelt hoe dan ook een rol bij het reilen en zeilen van het bedrijf. Sterker nog: verschillende rollen. Naast partner bent u moeder, opvoeder, bemiddelaar en klankbord. U weet dat het familiebedrijf op de eerste plaats komt. Speciaal voor u organiseren wij de MoederMaster.

Voor moeders
Met een eigen onderneming ziet het leven er anders uit dan met een 9 tot 5 baan. Het werk houdt niet op bij de keukentafel. Als de kinderen mee gaan werken in het bedrijf en de opvolging komt in zicht, belandt je als gezin in een ingrijpende fase. Er verandert veel in zowel bedrijf als gezin. Dat roept vragen op:
• Hoe blijft er harmonie in ons gezin?
• Hoe kan ik zowel mijn man en als mijn kinderen steunen?
• Hoe kan ik er voor hen zijn zonder mezelf weg te cijferen?
• Hoe ziet mijn rol en die van mijn man er na de bedrijfsovername uit?
 
Wat levert het op
Tijdens de MoederMaster gaan we met andere vrouwen, jong en oud, in gesprek over deze vragen en mogelijke antwoorden. U zult herkenning en inspiratie vinden in de verhalen van de andere moeders. We willen hierbij ook graag generaties met elkaar verbinden. Daarbij bieden wij vanuit onze kennis en ervaring inzicht in hoe u concreet met deze en andere vragen kunt omgaan.
 
Hoe ziet het eruit
De MoederMaster bestaat uit vier bijeenkomsten met workshops, presentaties over theorie en praktijk, individuele en groepsopdrachten en vooral uitwisseling van kennis en ervaringen.
 
Thema’s
Bij iedere bijeenkomst behandelen we een thema. Door deze onderwerpen te bespreken en ervaringen van anderen te horen, krijgt u meer inzicht in uw rol en hoe u die kunt inzetten voor uw gezin en het bedrijf.
1. Het familiebedrijf en ik
Uw rollen binnen het gezin en het familiebedrijf
2. Het familiebedrijf en wij
Relaties binnen het gezin: kinderen, partner en overige familie
3. Communicatie en verbinding
Communicatie binnen het gezin en verbinding tussen de generaties
4. Hoe nu verder? (samen met uw partner)
Uw rol in de bedrijfsopvolging
 
Deelname
De bijeenkomsten vinden plaats van 10.00 tot 15.00 uur in kleine groepen op een voor deelnemers centraal liggende locatie. De laatste bijeenkomst is van 15.00 tot 21.00 uur inclusief partners. De kosten zijn €995,- excl. BTW. 10% korting bij gelijktijdige deelname van twee deelnemers uit één bedrijf. Infomeer bij uw branche- of werkgeversorganisatie naar kortingsmogelijkheden. De data voor de bijeenkomsten zijn:
 • Dinsdag 9 juni van 10.00 tot 15.00 uur
 • Dinsdag 15 september van 10.00 tot 15.00 uur
 • Dinsdag 6 oktober van 10.00 tot 15.00 uur
 • Dinsdag 3 november van 15.00 tot 21.00 uur (inclusief partners)

Meer informatie?
In 2020 willen we van start gaan met deze MoederMaster. Hebt u interesse? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom deze leergang.
Hier kunt u meer lezen over de verschillende rollen die moeders vervullen binnen familiebedrijven.

Download hier:
Brochure Moedermaster

Mieke woonde een introductiebijeenkomst van ProMissie bij voor moeders in het familiebedrijf en zag veel herkenning bij de andere vrouwen. “Bij bijna alle andere familiebedrijven zeiden de vrouwen ook dat het bedrijf veel heeft gekost. Je moet er sterk voor zijn en het kunnen accepteren. Dat kan ik. Maar het is goed om je bewust te zijn van je rol en fijn om er over te praten met anderen die het herkennen.” Lees hier welke rol het familiebedrijf in het gezinsleven van Mieke speelt.

In deze video vertelt Monique Groenendijk over haar rol in het bedrijf en geeft zij adviezen aan andere moeders.

 

  • Contact

   ProMissie Rivierenland
   Stationsweg 35, Sliedrecht

   ProMissie Eemland
   Dorpsstraat 92 Bunschoten

   ProMissie Vallei en Heuvelrug
   Herenstraat 52 Rhenen

   ProMissie Groene Hart
   Graaf Florisweg 135 Gouda

   ProMissie Veluwe 
   Kostersweg 29 Loenen

   Contact: 085-8771690
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Contactpagina

  • Volg ons

   Neem contact met ons op

   Invalid Input
Button website

Promissie.nl gebruikt cookies voor een goedwerkende website.